Πως να αποφύγετε το κάψιμο στα καλαμάκια μπαμπού

Πως να αποφύγετε το κάψιμο στα καλαμάκια μπαμπού
Τα καλαμάκια μπαμπού είναι ιδανικά για να ψήνετε κρέας, θαλασσινά ή λαχανικά στη σχάρα, αν και μερικές φορές μπορεί να σας δυσκολέψουν, αφού υπάρχει η πιθανότητα μέρος τους να καεί. 
 
Τι μπορεί να κάνει ένας ειδικός;
 
  1. Πρώτα απ 'όλα, μουλιάστε τα καλαμάκια σας στο νερό πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τα 30 λεπτά είναι ο ελάχιστος χρόνος παραμονής αλλά ακόμα καλύτερο είναι να τα αφήσετε όλη τη νύχτα στο νερό. Έτσι θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια χωρίς να καούν. Βυθίστε τα σε ένα δοχείο με νερό και σκεπάστε τα έτσι ώστε να παραμείνουν καλυμμένα.
  2. Για να αποφύγετε το κάψιμο κατά τη χρήση τους, γεμίστε τα με λαχανικά ή κρέας όσο περισσότερο μπορείτε, αφού έτσι προστατεύονται από τη ζέστη. 
  3. Καθώς τα γυρίζετε στη σχάρα μη τα πιάνετε από τις άκρες γιατί έτσι θα γίνουν πιο εύθραυστες και θα είναι ευκολότερο να σπάσουν. Το προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε λαβίδα.
  4. Επίσης μπορείτε να αφήσετε ένα μέρος από τα καλαμάκια εκτός σχάρας, έτσι ώστε να προστατεύονται και να μη καίγονται. 

(www.atcoblueflamekitchen.com)
Σχετικά προϊόντα
Eμπορικά μας σήματα