Το τέλειο μπέργκερ

Το τέλειο μπέργκερ

Πολλά έχουν ειπωθεί για το πώς να φτιάξουμε το τέλειο μπέργκερ.

Αλλά πρόσφατα μιλήσαμε με διάφορους ειδικούς που είχαν μερικές εξαιρετικές συμβουλές να προσθέσουν στη συζήτηση. Παρακάτω θα βρείτε τι είπαν ο Charles Michel, ο επιστήμονας σεφ και επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο George Motz, συγγραφέας του βιβλίου The Great American Burger Book και ο Bryan Mayer, διευθυντής της σχολής κτηνοτροφίας Fleischers. Για να κάνετε το καλύτερο μπέργκερ αυτό το καλοκαίρι, λάβετε υπόψη τα εξής:

Ένα καλό ψωμάκι. Για μια σταθερή βάση, επιλέξτε ένα αφράτο και μαλακό ψωμάκι-είναι απαραίτητο για την υποστήριξη του βοείου κρέατος και των υπολοίπων συστατικών του μπέργκερ. (Εναλλακτικά επιλέξτε ένα ψωμάκι μπριός)

Μόνο κλασικά συστατικά. Προαιρετικό αλλά εγκεκριμένο: ένα κομμάτι μαρούλι, μια φέτα ντομάτας, ένα κομμάτι κρεμμύδι. Αφήστε το τηγανητό αυγό ή το αβοκάντο για άλλα γεύματα όπως το πρωινό σας. Το κλασικό μπέργκερ με ποιοτικά υλικά διασφαλίζει μόνο του τη νοστιμιά.

Τυρί που λιώνει. Ένα καλό παράδειγμα εδώ είναι το τσένταρ αφού λιώνει ομοιόμορφα και γρήγορα. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα πιο ακριβό ή αλλου είδους τυρί και ενώ περιμένετε να λιώσει, υπάρχει ο κίνδυνος να παραψηθεί το μπιφτέκι.

80 τοις εκατό άπαχο βόειο κρέας. Χρειάζεστε αυτό το 20 τοις εκατό λίπος για να εξασφαλίσετε το πιο ζουμερό, πιο γευστικό μπιφτέκι. Αποθηκεύστε τα μπιφτέκια στο ψυγείο και βγάλτε τα λίγο πριν το μαγείρεμα. Αλατίστε τα τότε - όχι νωρίτερα.

Μουστάρδα, όχι κέτσαπ. Βάλτε μουστάρδα στο μπιφτέκι. (Το κέτσαπ είναι πολύ γλυκό για να συμπληρώσει το βόειο κρέας.) Βάλτε το στο ψωμάκι πάνω και κάτω.

Συμβουλή σερβιρίσματος. Τυλίξτε το μπέργκερ σε λαδόκολλα η οποία βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας και κρατάει το μπιφτέκι ζουμερό.

Προσθέστε στο μπέργκερ σας ένα καλαμάκι μπαμπού για περισσότερο στυλ!

(realsimple.com)

Σχετικά προϊόντα
Eμπορικά μας σήματα