Στηρίγματα φυτών από πλαστικό ή μπαμπού; ποιο υλικό να προτιμήσετε

Στηρίγματα φυτών από πλαστικό ή μπαμπού; ποιο υλικό να προτιμήσετε
Εάν σχεδιάζετε να φτιάξετε έναν κήπο, ή να φυτέψετε λουλούδια σε γλάστρες, θα χρειαστείτε σίγουρα στηρίγματα. Μια πολύ καλή επιλογή εδώ είναι τα καλαμάκια μπαμπού τα οποία χρησιμοποιούνται σε κήπους και μπαλκόνια σε όλο τον κόσμο. Το μπαμπού είναι ισχυρό υλικό και μπορεί να καλλιεργηθεί ως βρώσιμος βλαστός.
 
Τα καλαμάκια μπαμπού που χρησιμοποιούνται σαν στηρίγματα για φυτά μπορούν να βαφτούν σε διάφορα χρώματα, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε και στο φυσικό τους χρώμα. Είναι διαθέσιμα σε πολλά μεγέθη, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα καλύψει την ανάγκη σας. Σε έναν κήπο λαχανικών για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακριά μπαμπού για την καλλιέργεια πράσινων φασολιών ή μπιζελιών αλλά και μικρότερα για στήριξη σε φυτά όπως πιπεριές ή τσίλι. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σχήματα που θα διευκολύνουν τη συγκράτηση των φυτών σας, πχ τρίγωνα. 
 
Τα καλαμάκια μπαμπού είναι ιδανικά για στηρίγματα στον κήπο, καθώς είναι οικονομικά, ευέλικτα, ανθεκτικά και προσφέρουν μια φυσική εμφάνιση τοπίου.
Εάν αφαιρεθούν μετά τη συγκομιδή, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για λίγο πριν να κομποστοποιηθούν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε φυτά όπως τα τριαντάφυλλα για να δημιουργήσετε πέργκολα λουλουδιών και κληματαριές. 
 
Σε κάθε κήπο το πιθανότερο είναι να υπάρχουν λουλούδια και φυτά που χρειάζονται στήριξη ή πάσσαλο για αναρρίχηση ή απλώς φυτά που θα πρέπει να μεγαλώνουν ευθεία και δυνατά. Σε αντίθεση με τα πλαστικά στηρίγματα, το μπαμπού είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που δεν βλάπτει το περιβάλλον. Τα καλαμάκια μπαμπού μπορούν να κοπούν στο τέλειο μέγεθος για οποιαδήποτε χρήση στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά και σχεδόν όλοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στον κήπο τους.
 
Το μπαμπού μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για αρκετές φορές, γεγονός που το καθιστά πιο οικονομικό μακροπρόθεσμα. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τις δικές σας κατασκευές όπως μικρές ή ψηλές πέργκολες, φράχτες, κληματαριές και ούτω καθεξής για να καλύψετε τις ανάγκες σας χρησιμοποιώντας αυτό το ισχυρό αλλά ελαφρύ υλικό μπαμπού. 
Μπορεί να συνδυαστεί και με μια λωρίδα υφάσματος ή με ένα μαλακό φυσικό νήμα ή σχοινί, για περισσότερη ενίσχυση. Τα καλαμάκια στήριξης συνήθως τοποθετούνται ακριβώς δίπλα στο φυτό και η στερέωση πρέπει να είναι απαλή, ώστε το νεαρό φυτό να μην υποστεί ζημιά. Πρέπει επίσης να υπάρχει λίγος χώρος για να αναπτυχθεί το νεαρό φυτό. Εάν το φυτό είναι πολύ στριμωγμένο, δεν θα αναπτυχθεί σωστά και τα πάνω μέρη του μπορούν εύκολα να σπάσουν με την ύπαρξη ανέμου.
 
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μπαμπού ως κλουβιά για τα φυτά σας για προστασία από ζώα, παράσιτα και ακόμη και πάγο στο έδαφος. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να αρχίσετε να φυτεύετε τα φυτά σας νωρίτερα στη σεζόν, καθώς τα νεαρά φυτά θα προστατεύονται. 
 
Μια άλλη εξαιρετική χρήση για τα μπαμπού καλαμάκια στον κήπο σας: Μπορείτε να ενώσετε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα μπαμπού για να δημιουργήσετε ωραία μοτίβα και να κρύψετε μια κακή περιοχή στον κήπο ή να κάνετε μια συγκεκριμένη περιοχή να φαίνεται πιο όμορφη. Αν ξέρετε πώς να ατμάσετε και να λυγίσετε το μπαμπού, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μερικές καταπληκτικές καμάρες για τον κήπο σας, από μικρές έως μεγάλες. Χρησιμοποιήστε μικρότερες καμάρες από μπαμπού για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα για τα παρτέρια σας ή να κόψετε τμήματα του κήπου σας. Αν κοιτάξετε στο τοπικό σας κατάστημα κηπουρικής, το πιθανότερο είναι να διαθέτει έτοιμες καμάρες από μπαμπού.
 
Το μπαμπού αποτελεί πραγματικά ένα καταπληκτικό και ευέλικτο προϊόν. Οι φυσικοί σύνδεσμοι του βοηθούν στο δέσιμο των φυτών και στο στήριγμα χωρίς να γλιστρά και χωρίς το φυτό να χάνει τη δομή στήριξης. Εάν δεν θέλετε να στερεώσετε τα φυτά στο καλαμάκι απευθείας, μπορείτε να φυτέψετε μπαμπού στηρίγματα σε σειρές στον κήπο σας, μια σειρά από τις δύο πλευρές των φυτών για να στηριχτεί και να περάσετε σπάγγο ανάμεσα τους καθώς και μέσα στις σειρές, σε μοτίβο πλέγματος. Αυτό θα δημιουργήσει υποστήριξη για τα φυτά χωρίς να πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα καλαμάκια μπαμπού.
 
Με λίγη φαντασία, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον, φυσικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν κήπο λουλουδιών ή λαχανικών για να τον κάνει να φαίνεται καλύτερος, καθώς και να υποστηρίξει τα νεαρά ή καρποφόρα φυτά να αναπτυχθούν καλά. Το μπαμπού ταιριάζει αισθητικά, είναι ευέλικτο και οικονομικό και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μήκους και πάχους. Το καλύτερο από όλα, είναι ότι το μπαμπού είναι βιώσιμο και δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον και τα πλάσματα που ζουν σε αυτό. 
 
 

(www.bamboo-chopsticks.com)

 
Σχετικά προϊόντα
Eμπορικά μας σήματα